Project Date: August 30, 2012 Skills: iphone, mobile, concept, game

Turtle Soup

Yes, this is the app made by the summer trainee aka “Jobstudent van het Jaar 2012“. Congratz, Niel! Designed by Dennis Kestelle. Although we are happy with the result and the concept, this app has not yet been released.

Official press release by Unizo

UNIZO nationaal persbericht    31 aug 2012
Niel Deckx uit Antwerpen is Jobstudent van het Jaar 2012

De Antwerpenaar Niel Deckx wint de vijfde editie van Jobstudent van het Jaar. De winnende jobstudent werd vanochtend tijdens zijn laatste werkdag verrast met een cheque van €1.250 uit handen van UNIZO-topman Karel Van Eetvelt en Philip Van Eeckhoute van ADMB. Met zijn zin voor initiatief, ambitie, doorzettingsvermogen en zelf ontworpen smartphonespel “Turtle Soup” haalt de jonge game developer het van de vier andere provinciale Jobstudent van het Jaar-laureaten uit Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg en West-Vlaanderen. De jobstudent speelde daarna een demo van zijn zelfontworpen spel voor de ogen van de aanwezige pers. Werkgever Tom Claes van Webcomrades: “Niel is een zeer ambitieuze jobstudent. Hij draaide nu al gewoon mee met het team en bracht ons zelfs zaken bij waar wij geen kennis van hadden. Wat kan je nog meer wensen van een jobstudent?” De winnende ondernemer ontvangt zelf ook een smartphone en een boekenpakket. Met de wedstrijd wil UNIZO de meerwaarde van de jobstudent in de kijker zetten en haar pleidooi voor een flexibele studentenregeling kracht bij zetten.

Niel solliciteerde spontaan bij het bedrijf Webcomrades en bedacht en ontwikkelde er een heel nieuw spelconcept dat hij “Turtle Soup” doopte. Hij stond zelf in voor de ganse programmatie van het spel, de animaties van de objecten en de architectuur. Enkel voor het design en enkele finetunings werd beroep gedaan op het vaste team van Webcomrades.
Het spel – waarin een schildpad op een ludieke wijze van het ene platform (tandwielen, lopende banden, etc.) naar het andere dient te springen – wordt tegen de herfst ook effectief gelanceerd. De zaakvoerder is enorm tevreden over het werk van de jobstudent. “Wie met jobstudenten werkt moet geloven in hun potentieel en doet dat meestal met het oog op eventuele latere aanwerving. Dat is bij Niel zeker het geval: hij mag hier zo beginnen, ware het niet dat hij nog een half jaar in Finland gaat studeren om zijn Master Informatica te behalen. Maar we houden zeker contact met hem.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+